Ridderoutfit

Ridderoutfit

Meisjes zijn prinsessen, jongens stoere ridders. Het klinkt misschien een beetje cliché, maar ouders met kinderen weten dat er een grond van waarheid in zit. Laat de kinderen hun oeroude fantasieën uitleven in een spetterend ridderfestijn vol naïeve fantasie.

Wat heb je nodig

 • Schild: Stevig karton, potlood, schaar, aluminiumfolie, lijm, touw, knopen en gekleurd papier
 • Zwaard: Stevig karton, aluminiumfolie, lijm, gekleurde isoleertape en verf

Werkwijze

 • STAP 1 - Ridderschild

  Teken met potlood een schild op stevig karton. Knip het uit en beplak het schild aan beide kanten met aluminiumfolie. Bevestig een touw aan het schild zodat de kinderen hun hand erdoor kunnen stoppen. Dat kan makkelijk: stop met een dikke naald het touw door het schild en maak het met twee knopen aan het schild. De kinderen kunnen nu zelf hun schild versieren met viltstiften of figuurtjes uit gekleurd papier.

 • STAP 2 - Ridderzwaard

  Teken met potlood een zwaard (het lemmet) op stevig karton. Maak ook een aparte kleine ronde vorm met een opening in het midden om over het lemmet te schuiven als heft. Bekleed het lemmet met aluminiumfolie en plak stevige (isoleer)tape rond het heft. De ring rond het lemmet kan je een kleurtje geven.

 • STAP 3 - Riddertornooi

  Als iedereen zijn zwaard en schild heeft afgewerkt, kunnen jullie beginnen aan een spannend riddertornooi met een heus ridderbal als afsluiter.