Prachtige plakroosjes

Prachtige plakroosjes

Zelf levensechte roosjes maken die nooit verwelken? Dat kan! Alles wat je nodig hebt is een rolletje plakband en een schaar. Eens je de techniek in je vingers hebt, maak je in een wip een knappe haarspeld, een sjieke broche of een prachtig plakroosjesboeket.

Wat heb je nodig

 • Sterke tape in je favoriete kleuren (bij de doe-het-zelf-zaak)
 • Schaar

Werkwijze

 • STAP 1 - het eerste bloemblaadje

  STAP 1 - het eerste bloemblaadje

  Knip een stukje tape af dat iets langer is dan de breedte. Plooi de twee uiteinden van het stukje tape naar het midden toe, zoals op de foto. Er ontstaat dan een driehoekje, net zoals je een papieren hoedje zou vouwen.

 • STAP 2 - leer het kneepje

  STAP 2 - leer het kneepje

  Knijp het onderste stukje (het deel dat nog kleeft) van het vormpje samen. Zorg dat het onderaan de roos (de plakkant, dus) smaller is dan bovenaan. Zo, je allereerste bloemblaadje is klaar.

 • STAP 3 - bloempjes bouwen

  STAP 3 - bloempjes bouwen

  Herhaal stap 1 verschillende keren en wikkel ieder nieuw ‘bloemblaadje’ rond het vorige. Zorg ervoor dat je het nieuwe blaadje altijd stevig onderaan tegen de basis van het vorige plakt.  En laat de blaadjes bovenaan openvallen voor een mooi resultaat. Als je de top van elk bloemblaadje telkens op een andere plaats zet, zijn de blaadjes mooi verdeeld en kijg je een bloem die net echt lijkt.

 • STAP 4 - een bloem van een knutselwerkje!

  STAP 4 - een bloem van een knutselwerkje!

  Blijf blaadjes bijplakken tot je bloem de gewenste grootte heeft. Ben je klaar? Dan kan je je prachtige bloem gebruiken als broche, speldje in je haar, ... door ze te bevestigen op een veiligheidsspeld of een schuifspeldje. Of wat dacht je van een beeldig plakroosjesboeket voor mama? Schilder hiervoor zoveel satéstokjes groen als je nodig hebt en prik die onderaan in elke bloem.