Een stukje Fermette-geschiedenis

In 1976 besluit Ola voor het eerst schepijs te verkopen onder de naam Fermette. Dat ijs wordt bereid op basis van melk. Intussen is Fermette al 35 jaar lang synoniem voor authentiek Belgisch kwaliteitsijs dat de harten van groot en klein sneller doet slaan. Vanille, Mokka of Stracciatella… de echte fan kiest zelf wel!

Hoe wordt heerlijk Fermette-ijs bereid?

Ons ijs wordt gemaakt van heel eenvoudige ingrediënten zoals room, suiker en melk. Melk en room zijn onmisbaar om het ijs lekker romig te maken. De suiker zorgt er voor dat het ijs de juiste dikte krijgt en makkelijk schepbaar is. Omdat we ons ijs de fijnste structuur geven is het heerlijk smeuïg.

Want hoe smeuïger het ijs, hoe plezieriger het is om er van te smullen! Het beste bewijs? Een panel van ijsliefhebbende moeders geeft aan dat er geen lekkerder ijs is als Fermette*.

* Gekozen door 1200 ijsliefhebbende moeders tijdens een blinde, monadische smaaktest gedaan in 2012

Fermette-ijs in 4 stappen

  • Eerst mengen we onze ingrediënten zoals melk, suiker en room. Daarna pasteuriseren we het mengsel
  • Het mengsel mag enkele uren rusten zodat alle smaken zich mooi vermengen.
  • Hierna kloppen we alles op tot een luchtige, zachte massa
  • Naargelang de smaak voegen we fruit, chocolade of nootjes toe.