Brusselse wafels met dame blanche ijs

  • Bereidingstijd: 10 minuten
  • 4 personen

Ingredienten

  • 4 Brusselse wafels
  • 100 gram aardbeien
  • 100 gram bosbessen
  • 50 gram rode bessen
  • 1 l Fermette Dame Blanche ijs
  • poedersuiker

Bereiding

Was het fruit. Halveer de aardbeien. Verdeel de wafels over 4 borden. Schep 1 a 2 bollen ijs per wafel. Verdeel het fruit over de wafel en het bord en garneer met poedersuiker.

Om zelf wafels te maken met een wafelijzer:

250 ml melk, 250 gram bloem, 5 eieren, 75 gram margarine,40 gram poedersuiker,1 vanillestokje,snuifje zout

Breek de eieren en scheid de dooiers van de eiwitten.
Zeef de bloem in een grote kom, maak een kuiltje in het midden en doe er de eidooiers in. Strooi hierover de poedersuiker en meng alles goed (kan ook met een mixer). Voeg vervolgens een snuifje zout toe.

Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden. Verwarm de melk en voeg het gehalveerde vanillestokje toe. Doe de margarine erbij en laat het zachtjes smelten. Schraap de zaadjes uit de vanille stok , voeg ze bij de melk en verwijder het stokje .Giet de melk bij de bloem en roer tot een glad beslag.

Klop hierin de eiwitten zeer stijf op en schep ze voorzichtig door het beslag. Verhit het wafelijzer, schenk het beslag erin en bak de wafels goudgeel.

Genoten van dit recept? Geef hier je reactie