Brownies met chocolade roomijs en vanille ijs

  • Bereidingstijd: 55 minuten
  • 4 personen

Ingredienten

  • 150 gram hazelnoten
  • 75 gram pure chocolade
  • 100 gram margarine
  • 125 gram suiker
  • 100 ml melk
  • 3 eieren
  • 125 gram bloem
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • zout
  • 1.5 liter Fermette duo flavour chocolade en vanille roomijs

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakvorm van 20 x 20 centimeter met bakpapier.

Hak de noten fijn en de chocolade grof. Smelt de chocolade. Klop in een kom de margarine en de suiker door elkaar.

Klop er dan achtereenvolgens de melk, eieren, gesmolten chocolade, bloem, cacaopoeder, vanillesuiker en wat zout door. Spatel er dan de gehakte noten erdoor.

Schep het beslag in de vorm.

Bak de koek in de oven in ca. 25 – 30 minuten tot de bovenkant knapperig is. Binnenin mag de koek zacht blijven. Laat de koek op kamertemperatuur komen.

Snijd de koek in stukken en schik deze op kleine bordjes. Schep op iedere koek een grote bol Fermette duo flavour vanille-chocolade. Heerlijk als het ijs al een beetje aan het smelten is.

Je zou bovenop de brownie ook nog een laag chocoladecrème kunnen aanbrengen en daarin smartjes duwen. Kinderen zijn er dol op.

Genoten van dit recept? Geef hier je reactie