Chocoladeschijfjes

Chocoladeschijfjes

Maak zelf de mooiste en vooral lekkerste chocoladesnoepjes!

Wat heb je nodig

  • Chocolade (puur of melk… kies maar wat jij het lekkerste vindt)
  • Kleurrijke toppings: hagelslag, suikerbolletjes, smarties, nootjes, ...
  • Kookpan
  • Houten lepel
  • Eetlepel
  • Platte schotel
  • Plastic- of aluminiumfolie

Werkwijze

  • STAP 1 - Smelt je chocolade

    Verbrokkel de chocolade in een kleine kookpot en laat hem smelten op een heel zacht vuurtje. Roer regelmatig met een houten lepel, zodat het niet aanbrandt. Opgelet, want de pan kan heel heet worden!

  • STAP 2 - Kies een grote schotel

    Neem ondertussen een platte schotel (een dienblad, bijvoorbeeld) en bedek die met een laagje plastic- of aluminiumfolie. Daar ga je straks je chocoladeschijfjes op maken.

  • STAP 3 - Schijfjes maken

    Is de chocolade volledig gesmolten? OK, neem dan je kookpot van het vuur. Schep telkens een volle lepel van de warme chocolade en laat die in platte schijfjes op de schotel lopen.

  • STAP 4 - Naar hartelust versieren

    Nu komt het allerleukste: nu mag je de (nog zachte) chocoladeschijfjes versieren met je favoriete suikerbolletjes, chocoladeschilfers, hagelslag of nootjes. Laat je maar eens goed gaan!

  • STAP 5 - Even afkoelen

    Laat je chocoladeschijfjes nu ongeveer een uurtje hard worden in de koelkast. Da’s heel moeilijk als ze er zo on-ge-loof-lijk lekker uitzien, maar je geduld wordt beloond: daarna wordt het heerlijk smullen!